I høst begynte jeg å lære hvitsøm. Jeg går på kurs og har en utrolig kunnskapsrik lærer som tålmodig har vist de ulike stingene flere ganger. Det er dobbel vestmannarenning som har vært vanskeligst å få inn i fingrene, og jeg kjenner at den sitter ikke helt ennå.

Dette er første ermekrage til en Hardangerbunad og det har gått tregt med syingen. Læreren sa så lurt: «vi lar venstre arm være det første vi syr siden vi vil at det beste vi har sydd skal være på halskragen og høyre arm. Venstre arm er det ingen som ser så nøye på».

Når vi skal beregne lengden på broderiet, måler vi opp omkretsen på håndleddet og legger til 3 cm.

Hvitsøm er virkelig et tålmodighetsarbeide og det er slitsomt for øynene  å sy hvitt på hvitt – men vakkert blir det!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *