De siste ukene har jeg prøvd å starte opp broderingen av bringeduken til vinterbunaden til Hardanger. Det skulle viser seg å være vanskeligere enn opprinnelig tenkt. Jeg har valgt dette mønsteret her, og kjøpte inn ullgarn til brodering, linstoff, osv.

Men – etter å ha begynt å brodert fem eller seks ganger, og måtte ta det opp like mange ganger – ble det til slutt hull i linstoffet!  Det er en rekke problemer som jeg ikke ser ut til å klare å løse – ullgarnet som jeg broderer med flosser seg og ryker (selv om jeg har korte tråder), hullene i stoffet er så små at jeg ikke klarer å se hvor jeg skal gå opp eller ned med nålen (det å brodere svartsøm er jo så mye greiere når man bare har memorert mønsteret) og så synes jeg broderiet (som da aldri vil stemme med mønsteret) blir «hårete». Jeg får broderiet rett og slett ikke fint.

Jeg har derfor kjøpt broderistoff og vanlig broderitråd og forsøkt meg på det. Det er så mye lettere! Ulempen er at broderiet blir litt større enn det ellers ville vært – men det bryr jeg meg ikke om 🙂 Målet er å få laget en bringeduk nå og så kan jeg heller lage meg flere ulike bringeduker senere. I god tradisjon er jeg ikke ferdig med å brodere hverken skjorte eller forkle, men jeg må ha flere prosjekter som går litt på rundgang ellers går jeg lei.

Jeg er overrasket over hvor fort det går å brodere når man først har kommet i gang, og det «stemmer» med tråd og stoff. Her ser dere bilde av min spede begynnelse på bringeduken. Det blir spennende å se hvor langt jeg kommer på broderiet før jeg er tilbake på et av mine andre prosjekter 😉

Ha en flott uke!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *